2014. augusztus 22., péntek

20. hét vége... és a tetoválás még mindig tart :-)

Kedves SportosMamik! 



Amikor majdnem 4 évvel ezelőtt felkerült rám ez a tetoválás, sokan megkérdezték, hogy nem aggódom-e, hogy ha majd a várandósságom alatt ezekből a táncosokból kövér táncosok lesznek... :-) Büszkén jelentem, hogy még mindig így néznek ki, igaz lassan nem lesz íve az írásnak, de sebaj! :-)



Azért került fel rám anno ez az írás, mert örök szerelmem a tánc, és valahogy szerettem volna megörökíteni. Aztán jött az Anyukám, aki folyton azt mondogatta, hogy már nagyon pici gyerekként és izgága voltam, nem lehetett leállítani, folyton táncoltam.... Az Abba szám pedig innentől kezdve adta magát.

Most is táncos koreográfiával készültem nektek, hogy ne csak az izmainkat dolgoztassuk meg, de a szívünket is eddzük egy kicsit. A picinek is jó, ha táncolunk. A tánc és a mozgás endorfinokat, azaz boldogsághormonokat szabadít fel, amit a pici is megérez, mert ugye ha boldog az Anya, akkor boldog lesz a baba is.
 Tánc közben elfelejtheted minden gondod, ki tudsz kapcsolni, belecsöppensz egy olyan világba, ahol csak te vagy és a zene, és amíg táncolsz, te lehetsz akár Sissy, gyönyörű, nagy ruhában, vagy a karneválon táncolhatsz színes, csillogó ruhában és tollas fejfedőben, vagy pedig hol egy torreádor, hol a bika, hol pedig maga a vörös poszto lehetsz egy bikaviadalon. A tánc sokszínű és csak a képzeleted szabhat határt!

Azt egyébként tudtad, hogy nem csak lelki, de fizikai "előnyei" is vannak annak, ha táncolsz? A baba, aki benned fejlődik, minden ingerre reagál. Ha táncolsz, forogsz, ő is veled táncol, forog, ezáltal fejlődik többek között az inercia rendszere is. Gyorsabban kezd verni a szíved, több oxigén kerül be a szervezetedbe, ami neki is nagyon jó. Ebben a korban pedig már hallanak is. Hallják a zenét, amire táncolsz, relaxálsz, vagy épp csak hallgatsz. Ha sokat hallgatod ugyanazt a számot, akkor azt a születésük után is meg fogják ismerni.

Próbáld ki, táncolj, vessz el a zenében, mindegy hogy hol, mindegy, hogy mikor, de szánj ezzel magadra időt, mert tánc nélkül lehet élni, csak nem érdemes! :-)

Ha már a tetoválás, akkor beszéljünk egy kicsit a bőrről is.
Figyelj a bőröd minőségére! A bőr nagyon tud tágulni, de ha nincs megfelelő vitalitása, akkor berepedezhet, és striák képződhetnek a várandósság alatt. Nagyon fontos a külső és a belső hidratálás egyaránt. Az egyik nagyon kedves barátnőmtől kaptam egy szuper tippet, aki már két várandósságon is túl van. Mikor a két csík megjelent a teszten onnantól kezdve rendszeresen és vastagon kente a bőrét testápolóval. Én a gyógyszertárban kevert testápolóval kenem nem csak a hasamat, de a cicimet is, mert az a rész is hatalmasat tud nőni.
A rendszeres és megfelelő mennyiségű vízfogyasztás pedig belülről táplálja a kismama bőrét.
Szóval igyatok sokat és ha tehetitek kenjétek magatokat minél többször.

Íme a heti videó, a második rész, használjátok egészséggel és vegyétek elő bármikor, amikor csak jól esik.

https://www.youtube.com/watch?v=HEUJBndcs_g




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése