2014. szeptember 7., vasárnap

Mozgás hiszekegy...

Kedves SportosMamik!


3 olyan területe van a mozgásnak, amit én nagyon szeretek és próbálom továbbadni mindazoknak, akik, eljárnak hozzám az óráimra.

Az egyik a táncos terület, a másik az erősítés és a harmadik, a mély izmokat megdolgoztató Pilates.

Sok mindenben hiszek. Hiszem, hogy a tánc csodákra képes. Testileg, szellemileg és lelkileg is formál. Mindig tud adni valamit.  Ha összecsapnak a fejed felett a hullámok, ha boldog vagy, ha magányos vagy, vagy ha épp őrülten szerelmes. Táccal bármit ki tudsz fejezni, bármivé és bárkivé válhatsz.  Ki tud kapcsolni, el tud varázsolni, el tud röpíteni.

Hiszem. hogy az erősítés az izmok formálásához kell. Mit sem ér a cardio, ha egy kirándulás alkalmával megcsúszol és csak a két karod az, amire számíthatsz, fel kell húzni magad, meg kell tartani magad.... A tánc felszabadít, az erősítés pedig növeli a kitartásod, tágítja a határaidat. Erősítés alkalmával megismered a gyenge pontjaidat, meg tudod határozni, miben kell fejlődnöd. Ha ezt felismered egyenes az út a fejlődéshez, a csakezértis-hoz, mert egy jó edző, olyan mint az életben egy jó barát. Ott van melletted és biztat, hogy meg tudod csinálni. Persze abban a pillanatban, amikor a gyakorlatot végzed ezt nem így fogalmaznád meg, minden az edző csak jófej nem, pláne ha még hozzáteszi, hogy " Na, még 8-at.... vagy még 99-et... :-)" De amikor megcsináltad a dicsőség a tied! MERT TE MEGCSINÁLTAD!!! A kitartó munkának meglesz az eredménye! Szemmel látható eredménye, feszesebb popsi, kerekebb váll, izmos kar..... De emellett elsajátítod és az edzőtermen kívül is alkalmazod a "csakezértis" hozzáállást. Kitartóbbá válsz, legyőzhetetlenné!


Hiszem, hogy a fentiek szép és jó dolgok, de ha emellé nem párosul a mozgás tudatossága, a tesstudat, a gyakorlatok helyes kivitelezésének, végrehajtásának módszere, akkor hiányozni fog egy láncszem. Az alapok. Mert alapok nélkül nincsen ház, vagy ha van is, nyekleni fog.

Hiszem, hogy a Pilates az alapja mindennek. Lassú, kontrollált mozgásokkal megnyújtjuk, megdolgoztatjuk a mélyizmainkat, belülről kifele építkezik, így adva stabil alapot, így előzi és gyógyítja meg a hátfájást, így ad helyes testtartást.

HISZEM, hogy ezzel a 3 "irányzattal" lehet teljes és egészséges életet élni. Mindhárom nagyon hasznos külön-külön is, de együtt csodákra képesek!

Ezért is gondoltam azt, hogy bevezetlek a Pilates rejtelmeibe is.  3 gyakorlatot mutatok neked most, figyelj oda a testtartásodra, a légzésedre és a helyes kivitelezésre!

Arra kérlek, hogyha várandósságod előtt nem jártál Pilates-re vagy jógára, akkor ezeket a gyakorlatokat most NE végezd el. Pilates során nagy igénybevételnek van kitéve a hasizom is, és ha még nem jártál Pilates órán, akkor ezek a feladatok megterhelőek lehetnek számodra, így kérlek, hogy ne végezd el. Ha már előbújt a kis trónörökös, elkezdheted végezni a gyakorlatokat, de várandósságod idején csak akkor kezd el, ha előtte rendszeresen jártál Pilates vagy jóga órára! 

Jó edzést kívánok! :-)

http://youtu.be/uMTyw0S9tas








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése